Maki met tofoe en avocado
  • 4 porties
  • }45 min
Ingredient NameIngredient Value
tofoereepjes gemarineerde op oosterse wijze (versmarkt) 170 g
avocado 1
komkommer 1/2
sushirijst 800 g
water 500 ml
norivellen (zeewier) 4
suiker 1 el
rijstazijn 4 el
zout 5 g
sojasaus -
    1. Maak de rijst klaar: spoel de rijst eerst meerdere keren onder koud water en doe in een kleine kookpot samen met het water en het zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en dek af. Laat 12 min. koken tot het vocht opgenomen is. Haal van het vuur en laat de rijst 10 min. afgedekt rusten. Voeg de azijn en de suiker toe en laat afkoelen.
    2. Bak intussen de tofoereepjes enkele minuten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
    3. Snij het vruchtvlees van de avocado in sneetjes. Schil de komkommer en snij in dunne staafjes.
    4. Maak de sushi: zet een bamboe sushimatje en een kommetje met water voor je vingers klaar. Leg een norivel op het sushimatje en bedek met de rijst. Laat bovenaan een reep van 2 cm vrij. Leg onderaan wat avocado, komkommer en tofoe op de rijst. Gebruik het matje om op te rollen. Herhaal voor de 3 andere vellen.
    5. Snij de sushirollen met een scherp mes in stukken. Serveer met de sojasaus.

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Sarah Cisinsky.