Frisse salad bowl met vegan BBQ-burger en geroosterde groenten
  • 4 porties
  • }30 min
Ingredient NameIngredient Value
gemarineerde vegan BBQ-burgers (versmarkt) 4
gemengde sla 100 g
wortelen 2
rode zoete puntpaprika 1
minikomkommers 2/1
avocado 1
limoen 1
rode ui 1
pikante hummus (versmarkt) 100 g
kikkererwten (blik) 200 g
mosterd 1 el
honing 1 el
olijfolie 5 el
paprikapoeder 1 kl
peper 1/2 kl
zout -
  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Schil de wortelen en snij in reepjes. Verwijder de pitjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Meng alles onder elkaar in een grote kom en breng op smaak met 1/5 van de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met het paprikapoeder. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
  3. Bak intussen de burgers (instructies: zie verpakking).
  4. Pers de limoen en meng het sap met de rest van de olijfolie, de mosterd, de honing en 1/2 kl peper. Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne reepjes. Snipper de rode ui fijn.
  5. Doe de gemengde sla in een bowl en voeg de geroosterde groenten toe. Schik er de minikomkommers, de avocado en de burger op. Bestrooi met de rode ui en werk af met een lepel hummus. Serveer met de dressing.

Variant: Werk eventueel af met blaadjes koriander en sezamzaad.

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Sofie Noyen.