‘Loaded hummus’ met falafel
  • 4 porties
  • }20 min
Ingredient NameIngredient Value
falafel (versmarkt) 200 g
kerstomaten 200 g
minikomkommers 2
granaatappelpitjes 50 g
rode ui 1/2
hummus (versmarkt) 200 g
Griekse olijvenmix 75 g
pijnboompitten 50 g
olijfolie 1 el
extra vierge olijfolie 1 el
za’atar 2 kl
peper en zout -
feta (optioneel) 50 g
  1. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de minikomkommers in plakjes. Snij de rode ui in heel fijne halvemaantjes.
  2. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, tot ze beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.
  3. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de falafels rondom aan tot ze mooi krokant zijn en warm zijn binnenin.
  4. Strijk de hummus uit over een grote schaal. Schik er de kerstomaten, de minikomkommers, de olijven en de falafels op. Bestrooi met de pijnboompitten, de rode ui en de granaatappelpitjes. Verkruimel er eventueel wat feta over. Kruid met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie en werk af met za’atar.

Variant: Werk eventueel af met blaadjes peterselie.

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Caroline Dhont.