Snelle kokospinda-noedels met veggie wokreepjes
  • 4 porties
  • }25 min
Ingredient NameIngredient Value
veggie wokreepjes 200 g
wokgroenten 400 g
paprika 1
rood pepertje 1
rode ui 1
knoflook 1 teentje
kant-en-klare woknoedels 600g
pindanoten 4el
pindakaas 2 el
kokosmelk 400 ml
olijfolie 3 el
kerriepoeder 2 el
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de rode ui in dunne ringen en pers het knoflook. Snipper het pepertje fijn (verwijder eventueel de pitjes). Hak de pinda’s grof.
  2. Maak de noedels klaar zoals vermeld op de verpakking.
  3. Verhit intussen 2/3 van de olijfolie in een (wok)pan en voeg het knoflook en het kerriepoeder toe. Bak 2 min. tot het knoflook doorzichtig is en een papje vormt met de olie en het kerriepoeder. Voeg de ui toe en stoof nog 2 min.
  4. Voeg de paprika en de wokgroenten toe. Roerbak 5 min. Overgiet met de kokosmelk en voeg de pindakaas toe. Meng goed.
  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de wokreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten goudbruin.
  6. Voeg de noedels en de wokreepjes toe aan de wok en werk af met het pepertje en de pinda’s.

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan’t door influencer Marieke Wyns.